Beveilig je WordPress tegen spammers

Geen kwaadwillenden geen kans, beveilig je WordPress tegen spammers

backlit keyboard

Krijgt je veel spam binnen op je e-mailadressen? Beveilig je e-mailadressen in Wordpress tegen spammers.

Grote kans dat je een of meerdere e-mailadressen op je website hebt staan. Zogenaamde “scraping bots” schrapen het internet af op zoek naar e-mailadressen op webpagina’s.

Een e-mailadres op een website is vaak waardevoller dan een e-mailadres gevonden in een ander document. Een e-mailadres op een website is vaak een actief adres, hierom is dit voor spammers waardevol omdat spam naar dit adres vaak gewoon aan komt.

Is het beter om geen e-mailadressen meer op mijn site te zetten?

Het is inderdaad beter om de contact mogelijkheden via een contactformulier te beveiligen met "captcha". Captcha is een zogenoemde reactietest die in de gegevensverwerking wordt gebruikt om te bepalen of er al dan niet sprake is van een menselijke gebruiker. Denk aan de welbekende moeilijk te lezen plaatjes met cijfers en letters welke je over moet nemen in een invulvenster. Soms ontkom je echter niet aan het vermelden van mailadressen. Een manier om toch extra veiligheid toe te passen en er voor te zorgen dat scraping bots je mailadres niet kunnen zien is het gebruik van "Javascript Cloaking" (het verbergen van je mailadres via een Javascript). 99% van de scraping bots werken zonder Javascript en zien hierdoor geen e-mailadressen op de site.

Is het voor mijn bezoekers dan ook lastig om mijn email adres zien?

De meeste mensen hebben Javascript aan staan binnen hun browser en zien dus netjes de e-mailadressen. De mensen die Javascript uit hebben gezet krijgen een melding dat ze Javascript aan dienen te zetten om de e-mailadressen te kunnen zien.

Hoe gaan we te werk?

Stap 1:

Installeer voor Wordpress de “Email Javascript Cloak” plugin. Wordpress zelf verbergt standaard geen e-mailadressen, dus hebben we een plugin nodig. Installeer “Email JavaScript Cloak” plugin vanuit Wordpress zelf, of download de plugin hier: https://wordpress.org/plugins/email-javascript-cloaker/

Stap 2:

Activeer de plugin in Wordpress.

Stap 3:

Vervang vervolgens je e-mailadres door het volgende (zogenaamde short code) In plaats van dat je voorbeeld@voorbeeld.com gebruikt, gebruik je [email voorbeeld@voorbeeld.com]

Voorbeeld hoe je een e-mailadres kunt verbergen:Verbergen e-mailadres

Bezoekers met Javasript geactiveerd zien het e-mailadres gewoon

screenshot-2

Bezoekers zonder Javascript (en de meeste scraper bots) zien het volgende:

screenshot-3