Een responsive website

Wat is nou eigenlijk een “Responsive” website?

responsive website

Even snel voor het slapen, zo bij je eerste bakje koffie of lekker ’s avonds op de bank. Onze smartphones en tablets hebben een belangrijk aandeel in ons leven ingenomen.

Meer dan 50% van alle website bezoeken is via een smartphone of tablet.

Het mobiel internetgebruik groeit enorm hard. Meer dan 50% van alle website bezoeken is via een smartphone of tablet. Die trend zet nog steeds hard door. Er is alleen één heel groot probleem, 82% van alle websites is ongeschikt voor mobiel gebruik. Met ongeschikt bedoelen we dat websites hier niet voor gebouwd zijn. Vaak is het veel in- en uitzoomen, vegen en drukken naar de pagina die we zoeken. Veel bezoekers haken dan al snel af.

Geen gekke conclusie dat hierdoor een hoop potentiele omzet verloren gaat, toch?

Wat is dan “Responsive”? Zoals de wijze heren van het Reviced team vertellen, “een website die gewoon op ieder apparaat goed werkt!”. Oftewel, een website die optimaal weergegeven wordt op ieder soort smartphone of tablet. Het ontwerp past zich aan, aan de grote van je scherm op een zo efficiënt mogelijke manier.

Hoe maak ik een “Responsive” website?

Er zijn een hoop gratis tools die ervoor zorgen dat je binnen een aantal kliks je eigen website online hebt. Een aantal van de bekendste namen zijn natuurlijk WordPress, Joomla en Drupal. De aangeboden thema’s voor deze systemen bieden vaak mooie oplossingen om snel en kosten efficiënt je eigen “responsive” website te creëren. Wil je een website die specifiek is afgestemd op jouw wensen, neem dan contact op met je webdesigner.

Goede investering

Over het algemeen kan men concluderen dat het ontwikkelen van een Responsive website een goede investering is. Je bereikt door deze manier van communiceren een groter gedeelte van je doelgroep. Simpelweg door het feit dat iedereen, op elk moment, met elk device op een goede manier je website kan bekijken.

Zelf ook van start met je eigen website? Kijk op onze hosting pagina voor meer informatie.