Installatron (Deel 1)

Wordpress, Joomla, Drupal of een ander CMS? Gebruik Installatron!

wordpress installatron

Gemiddeld 4 van de 5 klanten gebruiken een CMS systeem voor hun website. Voorbeelden van een CMS systeem (Content Management Systeem) zijn bijvoorbeeld Wordpress, Joomla of Drupal. Het is soms lastig dit systeem geïnstalleerd te krijgen omdat je de download eerst uit moet pakken op je eigen pc en deze vervolgens via ftp moet uploaden naar je webhosting omgeving, handmatig een database aan moet maken en dan de installatie moet starten.

Het kan veel makkelijker!

Op al onze shared hosting paketten hebben wij Installatron geïnstalleerd. Installatron neemt je dit werk allemaal uit handen en in de meeste gevallen is je website binnen 5 minuten beschikbaar!

Waar vind ik Installatron?

Installatron staat als optie in je DirectAdmin omgeving. Log in op je DirectAdmin omgeving en klik op "Installatron Applications Installer". Je ziet nu een scherm met veel applicaties welke te installeren zijn met behulp van Installatron.

installatron001

Als voorbeeld installeren we Wordpress (dit kan bijvoorbeeld ook Joomla of Drupal zijn). Kies nu de locatie waar Wordpress geïnstalleerd moet worden (staat je domein niet als standaard geselecteerd, klik dan op het pijltje naar beneden en kies het juiste domein).

installatron004

Versie en Updates

installatron005

Voor je op de Install button klikt, is het belangrijk de volgende opties even na te lopen:

Version

Kies altijd voor de "recommended version". Zo weet je dat je altijd de nieuwste versie geïnstalleerd hebt.

Language

Kies de taal welke je wil gebruiken.

De meest recente Wordpress versie

Zet deze op accepteren (je kunt de hele EULA lezen door op de link te klikken).

Automatic Update

Om zo weinig mogelijk tijd aan updates en veiligheid te besteden, zet je deze op "update to any new version". Wordpress zal nu bij elke nieuwe versie die uit komt, worden geüpdate. Dit voorkomt tevens dat je site een makkelijk doelwit wordt van hackers en spammers.

Wordpress Plugin Automatic Update

Hier voor geldt het zelfde; Automatisch updaten van je plugins is altijd een goed idee. 99% van de sites worden gehacked door dat een een plugin verouderd is en niet op tijd is geupdate. Hackers hebben zo snel en makkelijk toegang tot je site.

Wordpress Theme Automatic Update

Deze staat op niet automatisch updaten. De reden hier voor is dat veel mensen gebruik maken van een niet standaard thema en soms handmatig wijzigingen hebben gemaakt. Bij het automatisch updaten van een thema worden deze wijzigingen dan teniet gedaan. Maak je gebruik van een standaard thema, kun je deze op automatisch updaten zetten.

Automatic Update Backup

Stel deze zo in dat er automatisch een backup wordt gemaakt als er een update beschikbaar komt. Mocht er tijdens het updaten van je site onverhoopt toch iets mis gaan, wordt deze automatisch hersteld.

installatron006

Settings

installatron006

Administrator Username

Deze waarde geeft een random gegenereerde username. Je kunt hier ook een eigen keuze ingeven. Gebruik liever geen admin of een ander makkelijk te raden naam. Deze worden namelijk snel door hackers geraden.

Administrator Password

Het wachtwoord om in te loggen op het administratiegedeelte van je website. Klik op Show Password om te kunnen zien wat je typt. Gebruik een zo complex mogelijk wachtwoord om er voor te zorgen dat hackers deze niet snel zullen raden.

Website Title

De titel van je website, ofwel de zichtbare naam van je website.

Website Tagline

Dit is het onderschrift van je website.

Two-Factor Authentication

Als je deze optie aan zet zorgt het ervoor dat alleen jij in kunt loggen op je admingedeelte van je website. Hiervoor heb je dan wel een extra applicatie op je telefoon nodig.

Als je je website extra wilt beveiligen, is deze optie wel aan te raden.

Limit Login Attempts

Met deze optie limiteer je het aantal inlogpogingen welke men mag doen voordat ze geblokkeerd worden. Deze optie is zeer aan te raden! Dit voorkomt veel zogenaamde 'Brute Force' en 'Dictionary Attacks' (hackers vuren een groot aantal gebruikersnamen en wachtwoorden op je site af om zo de login te raden en in te breken op je website).

Enable Multi-site

Deze instelling alleen gebruiken als je van plan bent een Wordpress Multi Site te installeren.

Advanced

installatron007

Advanced Settings Management

Deze instelling kun je op Automatisch laten staan.

Klaar om te installeren!

Klik nu op Install en Wordpress zal worden geïnstalleerd. Gefeliciteerd, na de installatie kun je inloggen op je eigen Wordpress omgeving! We hebben hier als voorbeeld gebruik gemaakt van een installatie van Wordpress via Installatron. Installatron heeft echter honderden verschillende webapplicaties.

Staat de applicatie welke je wilt installeren er niet tussen?

Stuur een ticket in om te kijken of deze beschikbaar gemaakt kan worden.