Extra security features instellen

Extra security feature op onze Cloud Hosting pakketteninstellen

ssh key

Buiten de vele andere voordelen welke onze cloudhostingpakketten bieden buiten de reguliere hosting om, hebben we qua security nog een extra laag ingebouwd: Patchman.

Wellicht heb je deze optie al ontdekt in je DirectAdmin omgeving. Mocht dat niet zo zijn, deze zit op de volgende plek (zie afbeelding hieronder)

Mail van het Reviced Security Team

Het kan zijn dat je onlangs een mail van het Reviced Security Team hebt gehad dat er een probleem is met je website. Het kan zijn dat je een bericht hebt gekregen dat de software die je gebruikt, verouderd is. We verzoeken je dan vriendelijk deze zo snel mogelijk te updaten.

Bij een niet geupdate systeem is het alsof je de deur van je huis wagenwijd open zet. Een gehackte website (zeker e-commerce), kost klanten die je niet snel meer terug zult krijgen. Zou je zelf online aankopen doen op een site waar je niet zeker bent of de webmaster zijn zaakjes qua beveiliging wel voor elkaar heeft?

Kwetsbaarheden en Malware

Je kunt ook een mail van ons krijgen met de mededeling dat je site reeds gehackt is en dat er kwaadaardige scripts op je site staan. Het ontvangen van deze mail wil je eigenlijk te allen tijde voorkomen, want dan is het dus te laat.

Kwaadwillenden hebben je site reeds overgenomen en wordt deze gebruikt om spam te versturen of om malware onder je bezoekers te verspreiden. In de mail staat ook waar de bestanden staan en om welke scripts het gaat. Zo weet je welke bestanden je in ieder geval dient te verwijderen.

Als je in je DirectAdmin omgeving op de Patchman link klikt, zie je daar ook een overzicht van. Tevens kun je (nadat je de bestanden hebt verwijderd) een nieuwe scan doen om te kijken of er nog bestanden aanwezig zijn.

Bestanden in Quarantaine

Wij sturen na een aantal uren nog een mailtje uit dat de bestanden automatisch in quarantaine geplaatst gaan worden als deze niet worden opgeschoond, of worden weggehaald. Hierbij kan het gebeuren dat bepaalde websites niet, of niet goed meer zullen functioneren.

De infecties zitten vaak in bestaande essentiële php scripts welke nodig zijn voor het goed functioneren van de site. De reden dat wij zo snel patchen is omdat we willen voorkomen dat je bezoekers worden besmet met virussen of dat het ip adres van de server op èèn of meerdere blacklists komt te staan en dat hierdoor klanten niet meer kunnen mailen.

Updaten zonder veel moeite

Het is dus zaak dat naast de beveiliging (zichtbaar en onzichtbaar) die wij op de server bieden, je website up to date blijft. Zo voorkom je een hoop ellende. Het weghalen van de bestanden is ook niet voldoende, de deur staat immers nog steeds open, deze moet weer gesloten worden.

Heb je zelf niet de kennis je CMS en plugins of modules te updaten, lees dan het volgende artikel waarin wordt uitgelegd hoe je dit simpel in kunt stellen zodat dit voortaan geheel automatisch gaat.

Gebruik Installatron Deel 2