Een Succesvolle eigen webshop binnen handbereik

Door Christiaan Tsirakos

Een eigen webwinkel starten is makkelijker dan je denkt!

Een eigen webshop oprichten is makkelijker en goedkoper dan je misschien denkt. Dankzij de talloze bestaande hulpmiddelen, platforms en apps hoef je bovendien niet alles alleen te doen. In dit artikel laten we zien hoe je een webshop kunt starten met een product waar je zelf in gelooft.

INSPIRATIE

Het opzetten van je eigen webshop was nog nooit zo eenvoudig. Wie een goed concept heeft, kan ook zonder grote financiële investering zo aan de slag. Ter inspiratie: in 2014 startten de Amerikaanse vrienden Morgen Newman en Casey Elsass de webshop MixedMade.

Wat ze verkochten, was heel eenvoudig: een mengsel van pure honing en chilivlokken. Toch wisten ze binnen de eerste tien maanden $170.000 te verdienen. Zo simpel kan het dus zijn! Inmiddels hebben de vrienden hun assortiment uitgebreid met een aantal nieuwe verrassende smaakcombinaties. Onder de naam Bushwick Kitchen runnen ze een succesvol bedrijf.

ZELF AAN DE SLAG

Klinkt interessant? Dan hebben we goed nieuws: ook jij kunt een e-commerce bedrijf oprichten. Om een succesvolle webshop op te starten, is het cruciaal dat je goed nadenkt over het product dat je wilt verkopen.

We raden aan om een product te kiezen waar je passie voor hebt. Je gaat er namelijk veel tijd en energie in steken. Dus een product waar je zelf in gelooft, maakt het proces makkelijker én leuker. Kies bovendien voor iets waar veel vraag naar is, met hoge marges te verkopen is en dat makkelijk op te slaan en aan te vullen is.

SAMENWERKING

Mogelijk heb je nu een idee van het soort product dat je graag zou willen verkopen. Wat is de handigste manier om dat verder aan te pakken?

Er bestaan gelukkig verschillende platforms, apps en websites ter ondersteuning van e-commerce bedrijven. Het kan zeer de moeite waard zijn om je te verdiepen in de verschillende opties die er zijn en te kijken wat het beste bij je wensen past.

Er zijn veel goedkope en gratis programma’s die helpen bij het creëren van je eigen website en het bijhouden van administratie. Maar ook die helpen bij het toepassen van sociale media. Wees niet bang om gebruik te maken van dergelijke hulpmiddelen.

Daarnaast zijn er talloze blogs die tips bieden aan beginnende online ondernemers. Afhankelijk van het soort webshop dat je opricht, kan het bovendien lonen om te investeren in samenwerkingen met andere bedrijven. Zo kun je gebruik maken van kennis van bijvoorbeeld externe bloggers, SEO bureaus of ontwerpers. Je hoeft immers niet alles zelf te doen!

INVESTEREN LOONT

Wie in het begin veel energie in iets steekt, kan daar later de vruchten van plukken. Dat geldt ook voor een eigen bedrijf. De oprichters van Bushwick Kitchen hebben vanaf de start van hun onderneming bijvoorbeeld al geïnvesteerd in persoonlijk contact met hun partners, leveranciers en klanten.

Zo hebben ze een aantal dagen doorgebracht met de imkers van de lokale boerderij die de honing produceert. Ook hebben ze hun online vriendenkring bewust betrokken bij het proces. Dit alles heeft bijgedragen aan een stevige vertrouwensband. En sindsdien kunnen ze altijd op hun samenwerkingspartners rekenen. Rond de feestdagen behaalden ze daardoor zelfs een omzetgroei van 2200%!

Kortom: het is de moeite waard om goed na te denken over hoe je kunt investeren in partijen die belangrijk zijn voor je bedrijf. Dat wil niet per se zeggen dat je persoonlijk langs hoeft te gaan bij je leveranciers. Ook het onderhouden van een actieve Facebook-community of een goede band met de media maakt het runnen van je e-commerce bedrijf makkelijker.

SMAAK TE PAKKEN?

Er valt nog veel meer te ontdekken over de mogelijkheden van de wereld van de e-commerce. Hopelijk heeft dit artikel je laten zien hoe makkelijk en laagdrempelig het is om zelf aan de slag te gaan. Met slechts een kleine investering en een product waar je zelf achter staat, ligt een succesvolle webshop binnen handbereik.

Binnen al onze hostingpakketten lanceer je binnen enkele kliks je eigen webshop! Hoe? Lees het volgende artikel. Hoe gebruik je Installatron.


Christiaan Tsirakos
CEO - Reviced Cloud Services
www.reviced.nl